top of page

گزارش‌ها از اختلافات میان اعضای رهبری طالبان؛ 'ملا برادر با ناراحتی به قندهار رفته است'


منابع به بی‌بی‌سی تایید کرده اند که رهبری گروه طالبان روی ترکیب کابینه اختلاف نظر داشته اند


طی روزهای گذشته شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود مبنی بر اینکه در کاخ ریاست جمهوری افغانستان، بین دو جناح طالبان درگیری رخ داده است و عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر طالبان، در این درگیری به شدت زخمی شده و بعداً بر اثر جراحات، جان باخته است.


این شایعات زمانی مطرح شد که عبدالغنی برادر در ویدئویی که روز یکشنبه از کاخ ریاست جمهوری منتشر شد، دیده نشد.


در همان روز، محمد حسن آخوند، نخست وزیر طالبان، با وزیر خارجه قطر دیدار کرد. ویدئویی که از این نشست بیرون شد، همه اعضای مهم کابینه را در ارگ نشان می‌دهد ولی آقای برادر حضور ندارد.


پس از آن شایعات در مورد سرنوشت عبدالغنی برادر به حدی شدید شد که حتی سخنگویان طالبان مجبور به روشن‌سازی وضعیت شدند.‌


روز دوشنبه، ۱۳ سپتامبر، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه، پیام صوتی منسوب به عبدالغنی برادر را منتشر کرد که در آن آقای برادر گفت: "در مورد خبری که در رسانه‌ها پخش شده، باید بگویم که من در آن زمان در سفر بودم. الحمدلله، همه ما دوستان خوب و سالم هستیم. رسانه‌ها اغلب چنین تبلیغات بی‌اساس و دروغ‌های شرم‌آور را علیه ما می‌گویند."


قبل از آن، در ۱۲ سپتامبر، موسی کلیم، فردی که خودش را یکی از مسئولان جبهه‌ای به رهبری عبدالغنی برادر معرفی کرده است، ضمن انتشار نامه‌ای گفته است "از آنجا که شایعاتی در واتس‌آپ و فیسبوک پخش می‌شود که به دلیل درگیری میان گروه طالبان، الحاج ملا عبدالغنی برادر آخوند، خدا نکرده زخمی و شهید شده است، کاملا دروغ است."

پشت پرده چه خبر است؟

گروه طالبان ماه گذشته وارد کابل شدند و هفته گذشته کابینه موقت خود را اعلام کردند


طالبان می‌گویند عبدالغنی برادر برای دیدار با هیبت الله آخوندزاده رهبر آنها در قندهار بود و به زودی به کابل باز می‌گردد. ‌


اما دو منبع طالبان در دوحه و کابل به بی‌بی‌سی گفته‌اند که چند روز قبل، درگیری لفظی بین عبدالغنی برادر و خلیل حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین طالبان و عمو/کاکای رهبر شبکه حقانی در کاخ ریاست جمهوری پنجشنبه یا جمعه شب رخ داده بود.


منابع می‌گویند که آنها بیرون از اتاق بودند و بین طرفداران آنها درگیری رخ داده است. یک منبع به بی‌بی‌سی گفت: "پس از آن حادثه، ملا عبدالغنی برادر ناراحت شد و به قندهار رفت."


منابع می‌گویند که عبدالغنی برادر بر سر تشکیل دولت جدید و کابینه موقت طالبان اختلاف نظر داشته است. نظر به گفته‌های این منابع، "او دولتی نمی خواست که تمام مقاماتش رهبران طالبان یا آخوندها باشند."‌


این منبع به نقل از عبدالغنی برادر می‌گوید: "آنها در ۲۰ سال گذشته تجربیات زیادی کسب کرده‌‎اند و از دفتر سیاسی این گروه در دوحه قطر، به جامعه بین‌المللی وعده داده بودند که دولت همه شمول ایجاد خواهند کرد، دولتی که نمایندگان همه اقوام‌ و هم از زنان و اقلیت‌ها در آن حضور داشته باشند."


منبع دیگری به بی‌بی‌سی گفت: "قبل از تشکیل کابینه اختلافاتی بین اعضای گروه طالبان وجود داشت، اما پس از اعلام کابینه پایان مخالفت‌ها پایان یافت".


اخیرا فایل صوتی‌ نیز که به صورت گسترده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، یکی از فرماندهان نظامی طالبان که ظاهرا فاضل مظلوم، معاون وزیر دفاع اداره طالبان است، جریان درگیری میان اعضای مختلف طالبان را توضیح می‌دهد. او با اشاره به سفر حمید فیض، رئیس سازمان اطلاعاتی پاکستان می‌گوید:" همه چی درست پیش می‌رفت، مهمان پنجابی کار را خراب کرد".


او همچنین می‌ گوید که قرار بر این بود که کابینه همه شمول روی کار بیاید، کابینه که بتواند اعتماد جامعه بین‌المللی به ویژه آمریکا را که پول نزدش هست با خود داشته باشد. او همچنین می‌ گوید در جریان این درگیری‌ها اعضای گروه طالبان با فلاسک های چای به همدیگر حمله کرده اند


کابینه طالبان؛ اداره افغانستان با نظم تازه‌ای شروع می‌شود

محمد حسن آخوند، رئیس دولت طالبان کیست؟


گروه طالبان در ۲۴ اسد/شهریور کنترل کابل را در دست گرفتند، ولی آنها با سه هفته تاخیر، برخلاف انتظار، دولت موقت به رهبری ملا حسن آخوند را اعلام کردند.‌

تقریباً همه وزرای موقت کابینه، یا رهبران گروه طالبان است یا نزدیک به رهبری این گروه هستند، و این گروه مرتب تاکید کرده که این کابینه موقت است و ساختار و ترکیب دایمی نیست. ‌


گروه طالبان در مورد مدت زمان این کابینه موقت اظهار نظر نکرده‌اند، در حال حاضر مشخص نیست که عبدالغنی برادر، در ساختار بعدی چه پستی خواهد داشت. ‌

تا حال هیچ دولتی کابینه گروه طالبان را به رسمیت نشناخته است.



Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
لیست اخبار روز
پیوند قلب خوک به انسان برای اولین بار!

Haculture

استعمار نو و مهندسی گرسنگی در افغانستان

Haculture

وقایع عجیب طبیعت که هیچ دلیل قانع کننده ای نداشتند

Haculture

افغانستان پس از مکزیک دومین کشور خطرناک برای خبرنگاران در ۲۰۲۱

Haculture

قدرتمندترین و قویترین ارتش های جهان در سال 2022 از نگاه گلوبال فایر پاور

Haculture

عفو بین‌الملل خواستار تحقیق درباره‌ی جنایت جنگی در افغانستان از سوی دادگاه کیفری شد

Haculture

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان

Haculture

ایران دلیل درگیری مرزی با افغانستان را عدم آشنایی مرزبانان طالبان خواند

Haculture

سازمان عفو بین‌الملل: شبکه حمایت از زنان در افغانستان از بین رفته است

Haculture

فرمان رهبر طالبان در مورد 'حقوق زنان' صادر شد

Haculture

کوچ اجباری ساکنان دایکندی با فشار طالبان

Haculture

نماینده پارلمان نیوزیلند برای وضع حمل با دوچرخه خود را به بیمارستان رساند

Haculture

bottom of page