top of page

فرانسه سفیران خود در واشینگتن و کانبرا را در واکنش به توافق اخیر آمریکا و استرالیا فراخواند


دولت فرانسه در اقدامی کم‌سابقه سفیران خود در واشینگتن و کانبرا را برای رایزنی درباره توافق‌نامه نظامی آمریکا، بریتانیا و استرالیا جهت ساخت زیردریایی با سوخت هسته‌ای فراخواند.


ژان‌ ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، روز جمعه در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه احضار سفیران طبق دستور امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری این کشور، صورت گرفته است، گفت: «ترک کردن پروژه ساخت زیردریایی‌های اقیانوس‌پیما که فرانسه و استرالیا از سال ۲۰۱۶ بر روی آن کار می‌کردند و اعلام شراکت جدید با آمریکا و با هدف مطالعه برای احتمال همکاری آتی برای ساخت زیردریایی‌های با سوخت هسته‌ای، در بین متحدان و شریکان رفتاری غیرقابل قبول به شمار می‌آید.»


وزیر خارجه فرانسه در این بیانیه هشدار داد که پیامدهای چنین رفتارهایی «مفهموم اتحاد و شراکت و اهمیت منطقه اقیانوسیه را برای اروپا تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

یک مقام فرانسوی به سی‌ان‌ان گفت که گمان می‌رود این اولین باری باشد که فرانسه در تاریخ معاصر در ارتباط با متحدان غربی خود به چنین اقدامی متوسل شده است.

از سوی دیگر، کاخ سفید اعلام کرد که دولت آمریکا در این مورد از نزدیک با دولت فرانسه در تماس است تا اختلاف‌های موجود را حل و فصل کنند.


وزارت خارجه استرالیا نیز در بیانیه‌ای با ابراز تاسف از نارضایتی فرانسه از توافق نظامی استرالیا با آمریکا و بریتانیا گفت که کانبرا طبق منافع ملی خود وارد این توافق شده است.


این بیانیه فرانسه را «شریکی حیاتی» برای استرالیا خواند و ابراز امیدواری کرد همکاری‌ دو کشور در آینده ادامه یابد.


درپی توافق آمریکا و بریتانیا برای ساخت زیردریایی اتمی برای استرالیا، فرانسه یک توافق ۶۵ میلیارد دلاری خود را برای ساخت زیردریایی‌های دیزلی برای استرالیا از دست داد که ضرر بزرگی به صنایع دفاعی فرانسه وارد می‌کند.


توافق آمریکا، بریتانیا و استرالیا که با هدف مقابله با چین انجام شده است همچنین منافع فرانسه را در منطقه اقیانوسیه تحت تاثیر قرار می‌دهد.


در سال ۲۰۱۶، استرالیا با شرکت فرانسوی نیوال گروپ توافق رسیده بود تا برای نیروی دریایی استرالیا یک ناوگان جدید زیردریایی بسازد. دو هفته قبل نیز، وزیران دفاع و خارجه استرالیا بر پایندی کشور خود به این توافق تاکید کرده بودند.


پیشتر در سفر اسکات مریسون، نخست‌وزیر استرالیا، در ماه ژوئن به فرانسه نیز، امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، نیز چشم‌انداز همکاری‌های دو کشورها در دهه‌های آینده را ستوده بود.


این در حالی است که از سال ۱۹۵۸ آمریکا فناوری زیردریایی هسته‌ای خود را با بریتانیا سهیم شده بود و این اولین باری است که ایالات متحده این فناوری را در اختیار یکی دیگر از متحدان خود قرار می‌دهد.


 

واکنش آمریکا و استرالیا

در همین راستا، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد، ما از تصمیم فرانسه برای فراخواندن سفیر خود از واشنگتن متأسفیم و متعهد به حل اختلافات با این کشور از طریق گفتگو هستیم.

شورای امنیت ملی آمریکا نیز اعلام کرد، در ارتباط با تصمیم فراخواندن سفیر پاریس با شرکای فرانسوی خود در تماس هستیم. ما موضع فرانسه را درک می‌کنیم و برای حل اختلافاتمان، مانند سایر مسائل با آن‌ها همکاری خواهیم کرد.

وزارت خارجه ایالات متحده نیز در واکنش به این اقدام فرانسه اعلام کرد:‌ به رایزنی در مورد اختلافات خود با فرانسه، از جمله در جلسات مجمع عمومی سازمان ملل ادامه خواهیم داد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: ما با متحدان فرانسوی خود در تماس نزدیک هستیم. ما موقعیت آنها را درک می‌کنیم و از برنامه‌ آنها برای احضار سفیر خود به پاریس مطلع هستیم.

این سخنگو افزود: "فرانسه یک شریک حیاتی و متحد قدیمی ما است و ما روابط خود را بسیار ارزشمند می‌دانیم. "

جان کربی ، سخنگوی پنتاگون نیز در مورد واکنش فرانسه به ایجاد همکاری سه جانبه امنیتی بین ایالات متحده، انگلیس و استرالیا و لغو قراردادقرن، گفت که مقامات آمریکایی این موضوع را حتی قبل از اعلام رسمی با همتایان فرانسوی خود در میان گذاشتند.

وی خاطرنشان کرد که واشنگتن نگران آینده همکاری‌های دفاعی خود با پاریس است و کارهای زیادی در این زمینه برای دو کشور انجام شده است.

به گفته کربی، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا صبح جمعه با فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه تماس گرفت.

ماریس پین، وزیر امور خارجه استرالیا نیز گفت که کشورش "ناامیدی" فرانسه را پس از تصمیم مقامات استرالیا برای لغو قرارداد زیردریایی قرن که در سال ۲۰۱۶ با یک شرکت فرانسوی منعقد شده بود، درک می‌کند.

وی در گفتگو با خبرنگاران در واشنگتن گفت: "من کاملاً ناامیدی فرانسه را درک می‌کنم. واضح است که تعامل با چنین مسائلی دشوار است. ما به کارهای سازنده و همکاری نزدیک خود با همکاران فرانسوی خود ادامه می‌دهیم."

Comments


لیست اخبار روز
پیوند قلب خوک به انسان برای اولین بار!

Haculture

استعمار نو و مهندسی گرسنگی در افغانستان

Haculture

وقایع عجیب طبیعت که هیچ دلیل قانع کننده ای نداشتند

Haculture

افغانستان پس از مکزیک دومین کشور خطرناک برای خبرنگاران در ۲۰۲۱

Haculture

قدرتمندترین و قویترین ارتش های جهان در سال 2022 از نگاه گلوبال فایر پاور

Haculture

عفو بین‌الملل خواستار تحقیق درباره‌ی جنایت جنگی در افغانستان از سوی دادگاه کیفری شد

Haculture

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان

Haculture

ایران دلیل درگیری مرزی با افغانستان را عدم آشنایی مرزبانان طالبان خواند

Haculture

سازمان عفو بین‌الملل: شبکه حمایت از زنان در افغانستان از بین رفته است

Haculture

فرمان رهبر طالبان در مورد 'حقوق زنان' صادر شد

Haculture

کوچ اجباری ساکنان دایکندی با فشار طالبان

Haculture

نماینده پارلمان نیوزیلند برای وضع حمل با دوچرخه خود را به بیمارستان رساند

Haculture

bottom of page