top of page

شکنجه‌های پس از ۱۱ سپتامبر، بزرگترین راز فاش نشده آمریکا


تهران - ایرنا - خبرگزاری اسپانیا نوشت: ۲۰ سال پس از حمله‌های ۱۱ سپتامبر، اگر چه تاریخ شکنجه‌های «سیا» در زندان گوانتانامو هنوز نانوشته باقی مانده است اما امروزِ افغانستان و البته آینده این کشور، مانع از آن خواهد شد که آمریکا آنچه را جنگ علیه تروریسم نامید، فراموش کند.


به گزارش ایرنا، خبرگزاری افه اسپانیا در گزارشی با تیتر «شکنجه‌های پس از ۱۱ سپتامبر، بزرگترین راز فاش نشده آمریکا» نوشت: ۲۰ سال پس از حمله‌های ۱۱ سپتامبر، شکنجه‌های سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در زندان گوانتانامو همچنان به عنوان «محرمانه» طبقه بندی می‌شوند اما شماری از زندانیان سابق این زندان، با بازگشت طالبان در افغانستان، به قدرت رسیده اند.

از آنجا که گزارش رسمی از وقایع آن روزها به عنوان یکی از «تاریک ترین بخش‌های تاریخ آمریکا» وجود ندارد، خبرگزاری افه با برخی شخصیت‌های مرتبط با حوادث آن دوران از جمله سناتوری که به جرم تحقیقات پیرامون سیا کار خود را از دست داد، مامور سابق اف‌بی‌آی که مورد شکنجه قرار گرفت و وکیل مدافع زندانیان گوانتانامو به گفت‌وگو نشسته است.

«دایان فینستِین» (Diane Feinstein) مروج اصلی گزارش شش هزار و ۷۰۰ صفحه ای بود که تا به امروز به عنوان بهترین منبع اطلاعاتی در مورد زندان‌های مخفی سیا و سوء استفاده‌هایی است که در زمان جورج دبلیو بوش علیه اعضای القاعده (۲۰۰۱- ۲۰۰۹) صورت گرفته است.

فینستین به افه گفت: برنامه شکنجه‌های سیا، یک اشتباه وحشتناک بود. این نه تنها با ارزش‌های ما در تضاد است بلکه برای به دست آوردن اطلاعات ارزشمند جاسوسی نیز کمک نکرد.


مدت زیادی از ورود باراک اوباما (۲۰۰۹- ۲۰۱۷) به کاخ سفید نگذشته بود که به فرمان او، برنامه شکنجه ممنوع شد اما هراس از خشم و واکنش بسیاری از نقاط جهان، سبب شد تا از انتشار این گزارش «فوق محرمانه» که در گاوصندوق‌های پنتاگون و وزارت امورخارجه آمریکا نگهداری می‌شود، خودداری شود.


فینستین معتقد است، «به رغم خطرات افشای این سند، ایالات متحده باید وجدان خود را بیازماید تا از تکرار شکنجه ها جلوگیری شود». وی می‌گوید: من هنوز معتقدم این گزارش شش هزار و ۷۰۰ صفحه ای باید طبقه بندی شود و فکر می‌کنم این اتفاق روزی خواهد افتاد. این درسی حساس است که هرگز نباید فراموش کنیم.


جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده است در صورتی که امنیت آمریکا به خطر نیفتد، اسناد مربوط به ۱۱ سپتامبر را از طبقه بندی محرمانه خارج کند. شایعه شده است که نام اعضای دولت بوش به عنوان عوامل شکنجه وجود دارد.


به نوشته افه، در خلاصه ای از این گزارش که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، مشخص شد که تکنیک‌های سیا شامل محرومیت از آب و غذا، هیدراتاسیون و حمام در آب یخ، وحشیانه تر از آن چیزی بوده است که سیاستمداران تصور می‌کردند.


«علی سوفان» (Ali Soufan) مامور سابق اف‌بی‌آی که شاهد برخی از این سوء استفاده‌ها بوده است به افه گفت: زور و خشونت سیا، هیچ فایده ای نداشت. این امر نه تنها به شهرت و اعتبار اخلاقی ایالات متحده آسیب رساند بلکه جان افراد را نیز تحت تاثیر قرار داد.


سوفان تبعه لبنانی- آمریکایی که بازجویی از «سلیم احمد حمدان» راننده احتمالی اسامه بن لادن را در پرونده دارد، شیوه ای خاص برای بازجویی از اعضای القاعده و به دست آوردن اطلاعات داشت. وی با طرح گفت‌وگوهای عقیدتی با مظنونان، آن‌ها را وادار به افشای حقایق می‌کرد.


«آندرِآ پِراسو» (Andrea Prasow) معاون فعلی مدیر دیده‌بان حقوق بشر در واشنگتن که یکی از وکلای مدافع حمدان بود، یکی از افرادی است که «سرخوردگی ناشی از مشکلات در مسیر به دست آوردن عدالت» در آمریکا را به خوبی حس تجربه کرده است.


پراسون به افه می‌گوید «وقتی شما نماینده کسانی هستید که در گوانتانامو بازداشت شده اند، به عنوان یک وکیل مدافع کاملا احساس ناتوانی می‌کنید».


بایدن از قصد خود برای تعطیلی گوانتانامو خبر داده است اما کاری که اوباما انجام داد، انتقال زندانیان به کشورهای ثالث بود. اوباما در سال ۲۰۱۴ نیز به ازای یک نظامی آمریکایی، پنج شخصیت عالی رتبه طالبان که بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بر افغانستان حکومت می‌کردند را آزاد کرد.


خبرگزاری اسپانیا با بیان اینکه این پنج عضو طالبان، سال‌ها بعد به عنوان بخشی از هیئت مذاکره کننده در مورد خروج از افغانستان مقابل آمریکا نشستند، می‌نویسد: و این است که اگر چه تاریخ شکنجه‌های سیا هنوز نانوشته باقی مانده است، امروزِ افغانستان و البته آینده این کشور، مانع از آن خواهد شد که آمریکا جنگ کثیف خود علیه تروریسم را فراموش کند.


تعداد كساني كه در حملات به ساختمان‌هاي مراكز تجارت جهاني در نيويورك كشته شده‌اند، بسيار كمتر از ميزاني بود كه مقامات آمريكايي اعلام كرد‌ند. به گزارش ايسنا به نقل از شبكه خبري بي.بي.سي، آخرين برآورد قربانيان توسط مقام‌هاي شهري 4167 تن بوده است؛ اما به گفته دو روزنامه نيويورك تايمز و يو.اس.اي.تودي، رقم كشته شدگان حدود 2950 تن است. صليب سرخ آمريكا كه همكاري نزديكي با خانواده‌هاي قربانيان دارد نيز مي‌گويد آماري كه از طريق خانواده‌ها جمع‌آوري كرده حدود 2265 تن بوده است. مقام‌هاي نيويورك مي‌گويند آنها بر اساس فهرست افرادي كه در شركت‌هاي برج‌هاي دوقلو مشغول كار بوده‌اند و گزارش مفقودان، خانواده‌هاي آنها و سفارت‌خانه‌هاي خارجي آمار قربانيان را منتشر كرده‌اند. يك سخنگوي شهر نيويورك نيز مي‌گويد فهرستي كه مقامات آمريكا از آمار تلفات اعلام كردند بسيار جامع‌تر از آنچه رسانه‌ها اعلام كرده‌اند، است. بر اساس آخرين آمارهاي شهري از 454 جسد بيرون آمده از زير آوار 425 تن شناسايي شده‌اند. مقامات آمريكايي مي‌گويند تا تمام نشدن كامل عمليات نجات فهرست اسامي را اعلام نمي‌كنند . مقام‌هاي شهري در اولين آمار خود گفته‌ بودند تعداد قربانيان برج‌هاي دوقلو 6700 تن بوده است. روزنامه نيويورك تايمز اعلام مي‌كند بايد حدود 500 تن را از آمار اعلام شده سه هفته گذشته دولت كم كرد. با اين حال با در نظر گرفتن تعداد قربانيان در ساختمان‌هاي مركز تجارت جهاني، سرويس‌هاي امدادي، عابران و خدمه و مسافران هواپيما، حدود يك هزار تن مفقود هستند. واضح است كه مشخص كردن تعداد دقيق قربانيان بسيار مشكل است؛ چرا كه تعدادي از افراد بطور موقت و ثبت‌نام نشده در برخي از شركت‌هاي برج‌هاي دو قلو مشغول به كار بوده‌اند. كانتور فيتز جرالد، يكي از صاحبان شركت‌ها در برج‌هاي دوقلو از جمله كساني است كه بيشترين ميزان خسارت را ديده است. از حدود يك هزار تن از كارمندان وي كه در طبقه پنجم مشغول به كار بوده‌اند، فقط 330 تن زنده مانده‌اند. آتش‌نشاني نيز بيشترين ميزان خسارت را در طول تاريخ ديده است. حدود 343 تن از اعضاي اين سازمان هنگام نجات مردم كشته شدند. دو هواپيمايي كه به برج‌ها برخورد كردند 157 مسافر داشته‌اند كه همگي آنها نيز كشته شده‌اند. انتهاي پيام


Comments


لیست اخبار روز
پیوند قلب خوک به انسان برای اولین بار!

Haculture

استعمار نو و مهندسی گرسنگی در افغانستان

Haculture

وقایع عجیب طبیعت که هیچ دلیل قانع کننده ای نداشتند

Haculture

افغانستان پس از مکزیک دومین کشور خطرناک برای خبرنگاران در ۲۰۲۱

Haculture

قدرتمندترین و قویترین ارتش های جهان در سال 2022 از نگاه گلوبال فایر پاور

Haculture

عفو بین‌الملل خواستار تحقیق درباره‌ی جنایت جنگی در افغانستان از سوی دادگاه کیفری شد

Haculture

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان

Haculture

ایران دلیل درگیری مرزی با افغانستان را عدم آشنایی مرزبانان طالبان خواند

Haculture

سازمان عفو بین‌الملل: شبکه حمایت از زنان در افغانستان از بین رفته است

Haculture

فرمان رهبر طالبان در مورد 'حقوق زنان' صادر شد

Haculture

کوچ اجباری ساکنان دایکندی با فشار طالبان

Haculture

نماینده پارلمان نیوزیلند برای وضع حمل با دوچرخه خود را به بیمارستان رساند

Haculture

bottom of page