زنگ آغاز سال تحصیلی جدید در افغانستان امروز در حالی نواخته شد که دانشآموزان دختر و معلمان زن از حضور در مدارس این کشور محروم هستند.
به گزارش فارس، وزارت آموزش طالبان در حالی از دانشآموزان پسر و معلمان مرد برای حضور در مدارس دعوت کرده که هنوز از سرنوشت تحصیلی دختران در این کشور خبری نیست.
در بیانیه وزارت آموزش دولت موقت طالبان به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در افغانستان آمده است که معلمان و دانشآموزان مرد/پسر باید در ۲۷ ماه جاری به تحصیل و کار خود بازگردند.
این بیانیه در مورد تحصیل دختران یا آموزش معلمان زن اظهار نظری نکرده است.
همچنین، طالبان نام «مدارس امارتی» را برای مدارس دولتی ذکر کردهاند که از سوی برخی از کاربران شبکههای اجتماعی واکنشبرانگیز شدهاست.
در بیانیه وزارت آموزش طالبان همچنین همه معلمان و دانشآموزان مرد/پسر را ملزم به حضور در موسسات آموزشی کرده است.
در حالی که جامعه بین المللی هنوز دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است و هیچ کشوری در جهان تحصیل دختران را ممنوع نکرده است، ممکن است این اقدام طالبان با واکنشهای گسترده مواجه شود.
وزیر پیشنهادی آموزش طالبان افغانستان گفت، زنان این کشور مادام که از تفسیر طالبان از شریعت اسلام تبعیت کنند، اجازه ورود به دانشگاهها را دارند اما کلاسهای آنها به صورت مختلط برگزار نمیشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، عبدالغنی حقانی، وزیر پیشنهادی آموزش طالبان افغانستان در جریان نشستی همچنین گفت: کلاسهای مختلط ممنوع هستند. مردم افغانستان به آموزش عالی خود بر اساس قوانین شریعت اسلام و در ایمنی کامل و بدون آنکه زنان و مردان در محیطی یکسان حضور داشته باشند، ادامه خواهند داد.
وی ادامه داد، طالبان به دنبال ایجاد یک برنامه درسی اسلامی و قابل قبول است که بر اساس ارزشهای تاریخی، ملی و اسلامی باشد و از طرف دیگر، بتواند با سایر کشورها رقابت کند.
بر اساس اعلام دیدهبان حقوق بشر، بسیاری از مدارس افغانستان پیش از تصرف کابل در ماه جاری میلادی به دست طالبان جداسازی شده بودند و تخمین زده میشود که دو سوم دختران در این کشور مدرسه نمیروند.
وقتی که طالبان در ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ حمکرانی افغانستان را برعهده داشت، زنان و دختران را از رفتن به مدرسه و محل کار منع کرده بود. این گروه مدعی است که اما این بار طور دیگری رفتار میکند و میخواهد به حقوق زنان بر اساس شریعت اسلام احترام بگذارد و به دنبال تلافی از افغانهایی که با نیروهای متخاصم کار میکردند، نیست.
اما بسیاری به این تغییر ناگهانی طالبان بدبین هستند. زنان افغان میگویند که این گروه به وعدههایش درباره ادامه تحصیل دختران در مدارس پایبند نیست. به عنوان مثال، اعضای طالبان یک راننده ریکشا را بابت انتقال یک آموزگار زن که بدون همراه مرد در تردد بود، مورد ضرب و شتم قرار دادند.
در برخی مناطق که به دست طالبان تصرف شده، زنان و دختران از رفتن به مدرسه یا محل کار بدون همراهی مرد منع شدهاند.
Opmerkingen