top of page

سازمان ملل: هویت بیش از ۳۵۰ هزار نفر از کشته‌شدگان جنگ در سوریه شناسایی شد


شمال شهر حلب در سال ۲۰۱۶ (عکس از آرشیو)


دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه دوم مهرماه اعلام کرد هویت بیش از ۳۵۰ هزار نفر از قربانیان جنگ سوریه طی ۱۰ گذشته را شناسایی کرده است.


به گزارش رویترز، سازمان ملل این آمار را براساس نام، نام خانوادگی و تاریخ و محل کشته شدن این افراد تهیه کرده است و این رقم شامل غیرنظامیان و کسانی که در صحنه نبرد و جنگ کشته شدند، می‌شود.


میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفته است، ما در این آمار، ۳۵۰ هزار و ۲۰۹ نفر را که بین ماه مارس ۲۰۱۱ تا مارس ۲۰۲۱ در جنگ در داخل سوریه کشته شدند را شناسایی کردیم.


کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اضافه کرد، این تعداد، نشان‌دهنده حداقل آمار کشته شدگان جنگ در سوریه است که مورد تایید قرار گرفته است و مطمئنا تعداد بیشتری از ۳۵۰ هزار نفر در این جنگ کشته شدند.


طبق این گزارش، بیشترین تعداد قربانیان در یک منطقه ثبت شده در سوریه متعلق به حلب است که ۵۱ هزار و ۷۳۱ نفر در آن منطقه جان خود را از دست دادند. بخشی از حلب برای مدتی طولانی در کنترل مخالفان حکومت بشار اسد بود که در نهایت نیروهای دولتی با حمایت روسیه و ایران توانستند این منطقه را باز پس بگیرند.


کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۱۴ شمار قربانیان جنگ در سوریه را بیش از ۱۹۱ هزار نفر اعلام کرده بود.


اعتراضات مسالمت آمیز در سوریه علیه حکومت بشار اسد در ماه مارس سال ۲۰۱۱ آغاز شد. اما این اعتراضات در نهایت به جنگ داخلی در سوریه منجر شد.


رویترز می‌گوید، جنگ سوریه بزرگترین بحران پناهجویان در جهان را رقم زد. هم اکنون پنج میلیون و ۶۰۰ هزار سوری به کشورهای همسایه پناهنده شده‌اند و بیش از یک میلیون سوری نیز در کشورهای اروپایی پناهنده هستند.


کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین خواستار ایجاد یک مکانیسم مستقل برای رسیدگی به مساله افراد مفقود شده در جریان جنگ در سوریه شده است.


میشل باشله گفته است با توجه به این که تعداد افراد مفقود شده در سوریه زیاد است ، من مجدداً درخواست خود را برای ایجاد یک مکانیسم مستقل ، با حکم بین المللی قوی ، برای روشن شدن سرنوشت و محل گم شدن افراد مفقودالاثر اعلام می‌کنم.


تا شهریور ۱۳۹۴ که روسیه نیروی هوایی خود را برای یاری حکومت بشار اسد در سوریه مستقر کرد، معارضین به پیشروی‌های زیادی دست یافته بودند و نیروهای دولتی تنها یک سوم از اراضی کشور و حتی کمتر را در دست داشتند.


ایران نیز با اعزام نیروهای سپاه پاسداران٬ حزب‌الله لبنان و شبه نظامیان شیعه از پاکستان و افغانستان به سوریه، به بقای حکومت بشار اسد کمک کرده است.


این در حالی است که برخی از کشورهای عرب منطقه از جمله عربستان و قطر از گروه‌های اسلامگرا مخالف حکومت بشار اسد حمایت کردند.


ترکیه نیز از برخی مخالفان مسلح حکومت سوریه حمایت کرده است.

Comentarios


لیست اخبار روز
پیوند قلب خوک به انسان برای اولین بار!

Haculture

استعمار نو و مهندسی گرسنگی در افغانستان

Haculture

وقایع عجیب طبیعت که هیچ دلیل قانع کننده ای نداشتند

Haculture

افغانستان پس از مکزیک دومین کشور خطرناک برای خبرنگاران در ۲۰۲۱

Haculture

قدرتمندترین و قویترین ارتش های جهان در سال 2022 از نگاه گلوبال فایر پاور

Haculture

عفو بین‌الملل خواستار تحقیق درباره‌ی جنایت جنگی در افغانستان از سوی دادگاه کیفری شد

Haculture

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان

Haculture

ایران دلیل درگیری مرزی با افغانستان را عدم آشنایی مرزبانان طالبان خواند

Haculture

سازمان عفو بین‌الملل: شبکه حمایت از زنان در افغانستان از بین رفته است

Haculture

فرمان رهبر طالبان در مورد 'حقوق زنان' صادر شد

Haculture

کوچ اجباری ساکنان دایکندی با فشار طالبان

Haculture

نماینده پارلمان نیوزیلند برای وضع حمل با دوچرخه خود را به بیمارستان رساند

Haculture

bottom of page