top of page

درخواست انجام تحقیقات درباره رویکرد ضدفلسطینی فیسبوک و اینستاگرام


دیدبان حقوق بشر (Human Rights Watch) خواستار انجام تحقیقات مستقل درباره حذف برخی محتوای فلسطینیان از سوی فیسبوک و اینستاگرام شد.


به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دیدبان حقوق بشر، فیسبوک برخی از محتواهای تولید شده از سوی فلسطینیان و حامیان آنها درباره نقض حقوق بشر در غزه را حذف کرده است.


به گفته این سازمان حقوق بشری، اذعان این شرکت به اشتباهات خود و تلاش برای تصحیح برخی از آنها کافی نیست و دلیل این امر را در وهله اول به اندازه کافی توضیح نمی‌دهد.


دیدبان حقوق بشر تاکید کرد فیسبوک باید توصیه‌های هیئت نظارت بر فیسبوک در ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۱ را اجرا کند تا تحقیقات مستقل در زمینه سانسور محتوا به ویژه در رابطه با هرگونه جانبداری یا تبعیض در سیاست‌ها، اقدامات یا سیستم‌های آن انجام شود و تحقیقات را منتشر کند.


دبورا براون، محقق ارشد حقوق دیجیتالی و مدافع حقوق بشر در سازمان دیدبان حقوق بشر گفت: سانسور فیسبوک، بستری حیاتی برای یادگیری و مشارکت در مورد حقوق بشر را محدود می‌کند.


تشدید خشونت‌ها در جنگ غزه در ماه مه باعث شد تا مردم برای مستندسازی، افزایش آگاهی و محکوم کردن آخرین چرخه نقض حقوق بشر به رسانه‌های اجتماعی مراجعه کنند. تلاش‌هایی برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از خانه‌هایشان، سرکوب وحشیانه تظاهرکنندگان، حمله به اماکن عبادی، حملات بی‌وقفه موشکی و هوایی منجر به کشته شدن صدها غیرنظامی فلسطینی شد.


دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که اینستاگرام که متعلق به فیسبوک است، برخی پست‌ها از جمله بازنشر مطالب از خبرگزاری‌ها را حذف کرد. در یک نمونه، عکسی که کاربر اینستاگرام برای آنها توضیح نوشته بود و از فلسطینی‌ها می‌خواست هرگز از حقوق خود عقب ننشینند حذف شد.


در نمونه دیگری، اینستاگرام عکس یک ساختمان را با این توضیح یک کاربر فلسطینی حذف کرد: این عکس ساختمان خانواده من قبل از اصابت موشک‌های اسرائیلی در شنبه ۱۵ مه ۲۰۲۱ است. ما سه خانه در این ساختمان داشتیم. این شرکت همچنین ارسال مجدد یک کاریکاتور سیاسی را که پیامش این بود که فلسطینیان مظلوم هستند را حذف کرد.


فیسبوک گفته از تاثیری که این اقدامات داشته عذرخواهی می‌کند.

Comments


لیست اخبار روز
پیوند قلب خوک به انسان برای اولین بار!

Haculture

استعمار نو و مهندسی گرسنگی در افغانستان

Haculture

وقایع عجیب طبیعت که هیچ دلیل قانع کننده ای نداشتند

Haculture

افغانستان پس از مکزیک دومین کشور خطرناک برای خبرنگاران در ۲۰۲۱

Haculture

قدرتمندترین و قویترین ارتش های جهان در سال 2022 از نگاه گلوبال فایر پاور

Haculture

عفو بین‌الملل خواستار تحقیق درباره‌ی جنایت جنگی در افغانستان از سوی دادگاه کیفری شد

Haculture

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان

Haculture

ایران دلیل درگیری مرزی با افغانستان را عدم آشنایی مرزبانان طالبان خواند

Haculture

سازمان عفو بین‌الملل: شبکه حمایت از زنان در افغانستان از بین رفته است

Haculture

فرمان رهبر طالبان در مورد 'حقوق زنان' صادر شد

Haculture

کوچ اجباری ساکنان دایکندی با فشار طالبان

Haculture

نماینده پارلمان نیوزیلند برای وضع حمل با دوچرخه خود را به بیمارستان رساند

Haculture

bottom of page