top of page

انفجاری در مسجد شیعیان ده‌ها کشته به جای گذاشت

زمان انتشار : ۲۵ میزان ,۱۴۰۰

شفقناافغانستان – همزمان با تهدید داعش به حملات بیشتر علیه شیعیان، منابع در ولایت جوزجان در شمال افغانستان از برافراشته‌شدن پرچم این گروه تروریستی در ولسوالی‌های آقچه و منجیگک این ولایت خبر می‌دهند. در همین حال اما طالبان می‌گویند، تهدید داعش در حال حاضر در افغانستان جدی نیست.


به گزارش خبرگزاری شفقنا، مولوی امیرخان متقی؛ سرپرست وزارت خارجه طالبان در یک گفتگو اختصاصی با خبرگزاری آناتولی ترکیه گفته‌‌است که داعش در خاک افغانستان بر منطقه‌ای تسلط ندارد.


متقی گفته که عناصر داعش حملاتی را در مساجد و خیابان‌ها ترتیب می‌دهند؛ اما در افغانستان مرکزی به نام داعش وجود ندارد و این گروه قدرت نظامی ندارد.

سرپرست وزارت خارجه طالبان گفته که تبلیغات به نفع داعش جریان دارد تا دولت طالبان را ضعیف نشان دهد.


او در ادامه گفته‌است طالبان مصمم هستند تا امنیت اهل سنت و اهل تشیع را در افغانستان تامین کنند.


طی یک هفته دو مسجد شیعیان در قندوز و قندهار هدف حملات مرگبار قرار گرفت که در نتیجه آن بیش از ۳۰۰ نفر کشته و زخمی شدند.


سرپرست وزارت خارجه طالبان گفته حوادثی که در مساجد قندوز و قندهار رخ داد، تامین امنیت آن‌ها دشوار بود.


او افزوده که از این پس سازمان اطلاعات توجه بیش‌تری به مراکز دینی خواهد داشت و امنیت مراکز دینی و مذهبی با کمک مردم تامین خواهد شد.

تهدید داعش به تشدید حملات علیه شیعیان

طالبان در حالی تهدید داعش را جدی نمی‌دانند که یک نشریه وابسته به این گروه تروریستی در مطلبی تهدید کرده که حملات علیه شیعیان ادامه خواهد یافت.


در سرمقاله نشریه هفتگی «النبا» گروه داعش، شیعیان را ««خطرناک» توصیف کرده و آن ها را تهدید کرده که از «بغداد تا خراسان» هدف حمله قرار خواهند گرفت.


در این مطلب آمده‌است که «دشمنی شیعیان با سنی‌ها» در حال افزایش است و پیروان این مذهب در حال تثبیت «هلال شیعی» در خاورمیانه هستند.


در سرمقاله نشریه «النبا» شیعیان «رافضی» توصیف شده و آمده‌است: «هر زمان که رافضی‌ها در یک کشور، شهر یا حتی یک روستا به قدرت می‌رسند، اولین اقدام‌شان راه‌انداختن جنگی با سنی‌هاست.»


در این مطلب به طور مشخص به شیعیان هزاره افغانستان اشاره شده و آمده‌است که آن‌ها متحد ایران هستند و در کنار نیروهای ائتلاف به رهبری امریکا با داعش جنگیده‌اند.


در مطالب نشریه ««النبا» طالبان هم متهم شده‌اند که از امریکا کمک تسلیحاتی و مالی دریافت می‌کنند.


برافراشته‌شدن پرچم داعش در دو ولسوالی جوزجان


همزمان با تهدید داعش، منابع در ولایت جوزجان از برافراشته‌شدن پرچم داعش در ولسوالی‌های آقچه و منجیگک این ولایت خبر می‌دهند.


یک عضو جامعه مدنی جوزجان به شرط فاش‌نشدن نام‌اش به رادیو آزادی گفته‌است که افراد وابسته به داعش از دو روز به این‌سو پرچم سیاه‌شان را بر بالاحصار شهر آقچه و قرارگاه منسوب به «آق‌محمد قوماندان» برافراشته بودند. این منطقه در مرکز شهر آقچه موقعیت دارد.


او افزوده که طالبان بیرق داعش را صبح امروز یکشنبه (۲۵ میزان) پایین آورده و به باشندگان محلی هشدار داده‌اند که در صورت مشاهده افراد مسلح مشکوک به آن‌ها اطلاع دهند؛ در غیر آن خود مجازات خواهند شد.


همزمان گزارش‌های مشابهی از ولسوالی منجیگک جوزجان نیز رسیده‌است. طالبان تاکنون به گونه رسمی در این باره چیزی نگفته‌اند.


این در حالی است که روز جمعه ولادیمیر پوتین؛ رییس جمهوری روسیه از پناه‌گرفتن هزاران تروریست از جمله اعضای داعش و القاعده در شمال افغانستان خبر داد.


او افزود که این افراد قصد دارند از طریق شمال افغانستان به کشورهای آسیای میانه در همسایگی روسیه نفوذ کنند. دولت طالبان اما اعلام کرد که توانایی سرکوب داعش را دارد و کشورهای منطقه نباید نگران باشند.


تکمیل برنامه ناتمام طالبان زیر پرچم داعش

عضو پیشین پارلمان افغانستان می‌گوید که طالبان زیر نام «داعش خراسان» برنامه‌های ناتمام خود را پیش می‌برند.»


دکتر محی‌الدین مهدی، عضو پیشین پارلمان افغانستان در صفحه فیسبوکش نگاشته است: «آنانی که زیر نام داعش‌خراسان دست به اعمال وحشیانه می‌زنند، عرب نیستند، بلکه طالبانی‌اند که برنامه‌های ناتمام خود را پیش می‌برند.»


آقای مهدی افزوده است: «نخستین مردمانی که به خلافت عربی نه گفتند، خراسانیان بودند؛ طاهر بن حسین فوشنجی، در سال ۲۰۵ق(۱۲۴۰سال قبل) نام مأمون‌الرشید خلیفه‌ی عباسی را از خطبه بر انداخت و خود را حکمران مستقل خراسان خواند».


وی ادامه داد: «آنانی که زیر نام «داعش‌ خراسان» دست به اعمال وحشیانه می‌زنند، عرب نیستند؛ بلکه طالبانی‌اند که برنامه‌های ناتمام خود را پیش می‌برند.

Comments


لیست اخبار روز
پیوند قلب خوک به انسان برای اولین بار!

Haculture

استعمار نو و مهندسی گرسنگی در افغانستان

Haculture

وقایع عجیب طبیعت که هیچ دلیل قانع کننده ای نداشتند

Haculture

افغانستان پس از مکزیک دومین کشور خطرناک برای خبرنگاران در ۲۰۲۱

Haculture

قدرتمندترین و قویترین ارتش های جهان در سال 2022 از نگاه گلوبال فایر پاور

Haculture

عفو بین‌الملل خواستار تحقیق درباره‌ی جنایت جنگی در افغانستان از سوی دادگاه کیفری شد

Haculture

نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان

Haculture

ایران دلیل درگیری مرزی با افغانستان را عدم آشنایی مرزبانان طالبان خواند

Haculture

سازمان عفو بین‌الملل: شبکه حمایت از زنان در افغانستان از بین رفته است

Haculture

فرمان رهبر طالبان در مورد 'حقوق زنان' صادر شد

Haculture

کوچ اجباری ساکنان دایکندی با فشار طالبان

Haculture

نماینده پارلمان نیوزیلند برای وضع حمل با دوچرخه خود را به بیمارستان رساند

Haculture

bottom of page